DIM Vastgoed & Woningen

6 tips om jouw huis verkoopklaar te maken

Posted by in Duitsland

Misschien heeft je dit advies al eerder gehoord, maar kleine veranderingen aan een ruimte kunnen een groot verschil maken voor geïnteresseerde kopers en je helpen jouw huis sneller te verkopen. Er zijn veel dingen die je kunt doen om de verkoop van jouw huis te versnellen door kleine ingrepen in jouw huis te doen.

Bekijk onze 6 tips om jouw huis voor te bereiden op potentiële kopers en het sneller te verkopen:

1. Organisatie en schoonmaak
Het eerste wat je moet doen als je jouw huis aan potentiële kopers wilt presenteren, is het opruimen en ontdoen van overbodige spullen. Geef jouw huis een neutrale stijl door enkele van jouw persoonlijke voorwerpen en decoraties te verwijderen.

Sommige kamers moeten altijd schoon en opgeruimd zijn. Dus, als je niet veel tijd hebt, begin dan met het schoonmaken van de keuken en de badkamer. Dit zijn de belangrijkste kamers in het huis. Zij kunnen het verschil maken als de kopers sceptisch zijn. Zorg er dus voor dat ze er schoon en toonbaar uitzien.

2. Fleur jouw huis op
Goede verlichting geeft een gevoel van ruimtelijkheid. Plaats lampen en lampenkappen in de donkerste delen van het huis en laat ze groter lijken. Op die manier trekt je de aandacht van potentiële kopers en belicht je elke hoek van jouw huis.

Het doel is jouw huis zo veel mogelijk te verlichten en er is geen betere lichtbron dan de zon. Het is altijd mooi om op een zonnige dag met jouw huis te pronken, dus zet de ramen open en laat het zonlicht de kamers binnendringen.

3. Herstel alle gebreken
Elke zichtbare schade tijdens de bezichtiging zal ervoor zorgen dat de potentiële koper jouw huis ziet als “een bouwproject” en dat het veel tijd en geld zal kosten om het op te knappen.

Als het huis in goede staat is en niet veel reparaties nodig heeft, zal de koper minder argumenten hebben om over de prijs te onderhandelen. Daarom is het verhelpen van kleine onvolkomenheden een investering die zeer rendabel zal zijn.

4. Het huis schilderen
Als jouw budget het toelaat, is het aan te bevelen het huis te verven, omdat dit een betere indruk geeft, naast het bedekken van vlekken en sporen van de tijd. In het algemeen geeft een verse verflaag een indruk van een nieuw en schoon huis. Kies indien mogelijk voor neutrale kleuren die een groter publiek aanspreken.

5. Professionele foto’s maken
Zodra je het huis hebt voorbereid en het schoon, opgeruimd en perfect toonbaar is, is het tijd om de foto’s klaar te maken. Een goede foto trekt de aandacht van potentiële kopers.

Mensen die een huis willen kopen, zullen eerst de foto’s op vastgoedportalen bekijken alvorens te beslissen of zij de plaats al dan niet zullen bezoeken. Een fotocatalogus van hoge kwaliteit waarin het huis goed wordt gepresenteerd, verhoogt de kans aanzienlijk dat je een groter aantal klanten aantrekt.

6. Investeer in actuele decoratieve details
Enkele kussens, nieuwe gordijnen, kroonluchters of planten, zijn voorbeelden van decoratieve elementen die veel helpen om het huis aantrekkelijk te maken voor jouw potentiële koper.

Decoratieve details hoeven niet duur te zijn, maar kunnen wel zorgen voor een moderne ambiance die het verschil zal maken wanneer het tijd is om het huis aan kopers te laten zien.

Conclusie
Het succesvol verkopen van een huis is niet alleen het bepalen van de verkoopprijs en het plaatsen van een aantal foto’s op een onroerend goed portal. Het is een taak die planning, strategie, voorbereiding en aanpassing van het huis vereist.

De tips die we hebben genoemd zijn ideaal voor kleine en goedkope veranderingen die je zelf kunt uitvoeren. De tijd die je eraan besteedt, is het waard als je jouw huis snel wilt verkopen.

In ieder geval kunt je ook een makelaar raadplegen als er veranderingen zijn die je kunt aanbrengen om de waarde van het huis te verhogen, maar ook om het sneller te verkopen.

0

Een koophuis in Duitsland

Posted by in Duitsland

Er zijn tal van redenen waarom u zou kunnen overwegen een huis te kopen in Duitsland. Naast dat Duitsland natuurlijk een heerlijk land is om in te wonen, zijn er ook nog andere redenen om als Nederlander naar Duitsland te emigreren. Deze komen in dit artikel aan bod.

Goedkope huizen
Het is algemeen bekend dat de huizen in Duitsland goedkoper zijn als de huizen in Nederland. Voor het geld waar je hier een reguliere eensgezinswoning hebt kan je net over de grens in Duitsland een vrijstaande woning hebben. Als je dan vlakbij de grens gaat wonen heb je eigenlijk alle voordelen van Nederland, met het voordeel van Duitsland dat je in een lekker groot huis woont. Ben je benieuwd naar huizen in Duitsland, of huizen net over de grens? Kijk dan eens op www.oostmakelaardij.nl.

Het beste van beide
Verhuizen is natuurlijk iets heel persoonlijks, en iedereen verhuist om zijn eigen redenenen. Vele mensen die naar Duitsland zijn verhuisd zijn er wel erg lovend over. Veel mensen zeggen dat de buren in Duitsland aardiger zijn, en iets minder ‘op zichzelf’, zoals in Nederland. Verder zeggen veel mensen dat de gezondheidszorg in Duitsland beter is. Waar je in Nederland vaak op wachtlijsten wordt geplaatst en lang moet wachten, wachten de Duitsers niet af. Als je geholpen moet worden kan je meteen komen. Verder is het natuurlijk heerlijk dat wanneer je zin hebt in een lekkere, grote schnitzel je die zo om de hoek kan halen. Wanneer je dan zin hebt in een stroopwafel kan je die ook halen.

0

Huis kopen in Duitsland

Posted by in Duitsland

Herzlich willkommen!

U bent op zoek naar een huis in Duitsland. Dat kan best spannend zijn. Een ander land met een vreemde taal waar andere wetten en regels gelden. Hoe pakt u dit nu aan? Een goede aankoopmakelaar met kennis van zaken kan u helpen het aankopen van een woning over de grens gemakkelijker te maken. Oost Makelaardij uit Emmen is zo’n makelaar. Makelaar Marc Oost is al ruim tien jaar werkzaam in het grensgebied bij Emmen en kan u door zijn vele jaren ervaring, zijn uitgebreide netwerk en goede beheersing van de Duitse taal uitstekend begeleiden bij uw aankoop. Van begin tot eind, van bezichtiging tot oplevering.

Omdat Oost Makelaardij het belangrijk vindt dat u vooraf goed geïnformeerd bent, organiseren zij regelmatig een informatie avond voor potentiële kopers van een huis in Duitsland. Zo kunt u een weloverwogen en goede keuze maken. Het vervullen van uw wensen en uw tevredenheid over de dienstverlening zijn belangrijk voor Oost Makelaardij, want als u tevreden bent dan zijn zij dit ook.

Wanneer u geïnteresseerd bent in het kopen van een woning in Duitsland via Oost Makelaardij, dan kunt u via oostmakelaardij.nl online beschikbare huizen zoeken en bekijken op basis van woonplaats, type woning en prijs. Zo vind u gemakkelijk wat u zoekt. U kunt via de website ook eenvoudig contact opnemen via het contactformulier voor het stellen van een vraag of voor het aanvragen van informatie.

0