6 tips om jouw huis verkoopklaar te maken

Posted by in Duitsland

Misschien heeft je dit advies al eerder gehoord, maar kleine veranderingen aan een ruimte kunnen een groot verschil maken voor geïnteresseerde kopers en je helpen jouw huis sneller te verkopen. Er zijn veel dingen die je kunt doen om de verkoop van jouw huis te versnellen door kleine ingrepen in jouw huis te doen.

Bekijk onze 6 tips om jouw huis voor te bereiden op potentiële kopers en het sneller te verkopen:

1. Organisatie en schoonmaak
Het eerste wat je moet doen als je jouw huis aan potentiële kopers wilt presenteren, is het opruimen en ontdoen van overbodige spullen. Geef jouw huis een neutrale stijl door enkele van jouw persoonlijke voorwerpen en decoraties te verwijderen.

Sommige kamers moeten altijd schoon en opgeruimd zijn. Dus, als je niet veel tijd hebt, begin dan met het schoonmaken van de keuken en de badkamer. Dit zijn de belangrijkste kamers in het huis. Zij kunnen het verschil maken als de kopers sceptisch zijn. Zorg er dus voor dat ze er schoon en toonbaar uitzien.

2. Fleur jouw huis op
Goede verlichting geeft een gevoel van ruimtelijkheid. Plaats lampen en lampenkappen in de donkerste delen van het huis en laat ze groter lijken. Op die manier trekt je de aandacht van potentiële kopers en belicht je elke hoek van jouw huis.

Het doel is jouw huis zo veel mogelijk te verlichten en er is geen betere lichtbron dan de zon. Het is altijd mooi om op een zonnige dag met jouw huis te pronken, dus zet de ramen open en laat het zonlicht de kamers binnendringen.

3. Herstel alle gebreken
Elke zichtbare schade tijdens de bezichtiging zal ervoor zorgen dat de potentiële koper jouw huis ziet als “een bouwproject” en dat het veel tijd en geld zal kosten om het op te knappen.

Als het huis in goede staat is en niet veel reparaties nodig heeft, zal de koper minder argumenten hebben om over de prijs te onderhandelen. Daarom is het verhelpen van kleine onvolkomenheden een investering die zeer rendabel zal zijn.

4. Het huis schilderen
Als jouw budget het toelaat, is het aan te bevelen het huis te verven, omdat dit een betere indruk geeft, naast het bedekken van vlekken en sporen van de tijd. In het algemeen geeft een verse verflaag een indruk van een nieuw en schoon huis. Kies indien mogelijk voor neutrale kleuren die een groter publiek aanspreken.

5. Professionele foto’s maken
Zodra je het huis hebt voorbereid en het schoon, opgeruimd en perfect toonbaar is, is het tijd om de foto’s klaar te maken. Een goede foto trekt de aandacht van potentiële kopers.

Mensen die een huis willen kopen, zullen eerst de foto’s op vastgoedportalen bekijken alvorens te beslissen of zij de plaats al dan niet zullen bezoeken. Een fotocatalogus van hoge kwaliteit waarin het huis goed wordt gepresenteerd, verhoogt de kans aanzienlijk dat je een groter aantal klanten aantrekt.

6. Investeer in actuele decoratieve details
Enkele kussens, nieuwe gordijnen, kroonluchters of planten, zijn voorbeelden van decoratieve elementen die veel helpen om het huis aantrekkelijk te maken voor jouw potentiële koper.

Decoratieve details hoeven niet duur te zijn, maar kunnen wel zorgen voor een moderne ambiance die het verschil zal maken wanneer het tijd is om het huis aan kopers te laten zien.

Conclusie
Het succesvol verkopen van een huis is niet alleen het bepalen van de verkoopprijs en het plaatsen van een aantal foto’s op een onroerend goed portal. Het is een taak die planning, strategie, voorbereiding en aanpassing van het huis vereist.

De tips die we hebben genoemd zijn ideaal voor kleine en goedkope veranderingen die je zelf kunt uitvoeren. De tijd die je eraan besteedt, is het waard als je jouw huis snel wilt verkopen.

In ieder geval kunt je ook een makelaar raadplegen als er veranderingen zijn die je kunt aanbrengen om de waarde van het huis te verhogen, maar ook om het sneller te verkopen.