Huis verkopen? Doe het met deze zes tips

Posted by in Algemeen

Je huis gegarandeerd verkopen is waarschijnlijk het grootste doel van iedereen die het te koop zet. Maar is het daarvoor nodig de prijs veel lager te stellen dan de marktprijs? Het antwoord is nee.

Er zijn details die vaak onopgemerkt blijven. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het publiceren van de advertentie. De taxatie van het huis, bijvoorbeeld, is iets heel belangrijks en omvat vele criteria. Om fouten te vermijden en succes te boeken bij de uitvoering van jouw opdracht, geven wij je enkele eenvoudige tips die je zullen helpen om snel een eigendom te verkopen. Bekijk ze!

1. Kleine reparaties
Het aanbrengen van verbeteringen is een zeer eenvoudige manier om potentiële tegenbiedingen te elimineren als gevolg van gebreken of factoren die kopers kunnen hinderen.

Een kapotte kraan, een afgebladderde muur of slecht werkende stopcontacten hebben misschien geen invloed op het dagelijks leven, maar worden wel belangrijke aandachtspunten tijdens het huisbezoek. Deze details kunnen het verschil maken als de koper twijfelt tussen andere eigendommen.

Dus als er reparaties zijn die je kunt doen zonder al te veel uit te geven, aarzel dan niet. De terugkeer zal tijdens de onderhandelingen komen.

2. Organiseer de ruimtes
Als je jouw huis sneller wilt verkopen, moet je potentiële kopers blij maken.

Voordat je de foto’s van het huis of appartement maakt, moet je ervoor zorgen dat alles op de juiste plaats staat. Zo brengt je alle gezelligheid van jouw huis over en stimuleert je de begeerte van potentiële kopers. Organiseer bedden, planken en alles wat zichtbaar is. Deze details maken een groot verschil!

3. Plaats goede foto’s in jouw advertentie
Noteer bij het fotograferen van de woning de tijden met het meeste zonlicht in elke kamer, zodat de foto’s op die tijdstippen worden gemaakt. Het zonlicht zorgt voor beelden van hogere kwaliteit en laat ook zien hoe de omgevingsverlichting van het huis is (een ander belangrijk verschil op het moment van de keuze).

Foto’s genomen door een fotograaf die gespecialiseerd is in interieurs kunnen een groot voordeel zijn om alles uit te drukken wat jouw eigendom vertegenwoordigt. Deze vakman zal weten hoe hij het uiterlijk van het huis moet overbrengen voor de advertentie, door alle hoeken te benutten en de gebieden te waarderen.

4. Een gedetailleerde beschrijving helpt je jouw eigendom sneller te verkopen
Zelfs met de foto’s van het onroerend goed onberispelijk gemaakt, is het uiterst belangrijk dat zo veel mogelijk kenmerken van de ruimten in de advertentie worden beschreven.

Naast het wegnemen van de twijfels van kopers, kunt je details identificeren die niet zichtbaar zijn op de foto’s, zoals:

– Infrastructuur van het condominium;
– Aantal verdiepingen in het gebouw
– Aantal appartementen per verdieping;
– Type vacature voor auto’s;
– Op welk tijdstip is het zonlicht meer aanwezig in het pand.

Door de verschillen van het onroerend goed in tekst te beschrijven, wordt de advertentie ook toegankelijk voor mensen met een visuele handicap en kan zij gemakkelijker worden gevonden.

5. Reken op de hulp van een verkoopspecialist
Tijdens de onderhandelingen met de koper kunt je rekenen op de hulp van een professional die gespecialiseerd is in verkooptechnieken, zodat je de woning sneller kunt verkopen.

Naast het begeleiden van de geïnteresseerden bij alle bezoeken aan jouw woning, weet de verkoopspecialist alle hoogtepunten van jouw woning te identificeren en in jouw voordeel te gebruiken tijdens het proces. Bovendien zal hij alle vragen van de koper kunnen beantwoorden, wat de hele transactie voor je gemakkelijker zal maken.

6. Gebruik het internet om jouw eigendom te adverteren
Uit een door Google uitgevoerd onderzoek blijkt dat het aantal zoekopdrachten naar vastgoed op het internet in oktober 2020 met 34% is gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Bovendien steeg de belangstelling voor de aankoop met meer dan 70% en overtrof daarmee de maand januari, de maand met de grootste vraag naar onroerend goed.

In die zin is het duidelijk hoe belangrijk het is om het onroerend goed op het internet te adverteren en de hulp in te roepen van een bedrijf dat de verkoop zal bespoedigen.

Door jouw eigendom op gespecialiseerde sites te adverteren, garandeert je dat het verkoopproces ongecompliceerd en sneller zal verlopen en dat jouw advertentie de juiste mensen zal bereiken.