Een huis in Duitsland, waarom niet?

Posted by in Verhuizen naar Duitsland

Wie wel eens de grens van Nederland naar Duitsland is gepasseerd heeft ongetwijfeld gemerkt dat er tussen de mensen aan beide kanten niet zoveel verschil is. De dialecten aan beide zijden van de grens lijken opmerkelijk op elkaar en ook de gewoonten hebben veel overeenkomsten. Natuurlijk zijn er ook wel verschillen. Afgezien van de voorkeur voor het ene of het andere voetbalteam liggen de verschillen vooral op de huizenmarkt.

Verschillen huizenmarkt
Wie de Nederlandse en de Duitse woningen met elkaar vergelijkt ziet wederom heel wat overeenkomsten. Aan beide zijden van de grens worden degelijke woningen gebouwd volgens hoogstaande normen. Aan veiligheid, degelijkheid maar ook goede isolatie wordt gedacht. De huizen hebben alle noodzakelijke voorzieningen. De Duitse woningen doen hierdoor zeker niet onder voor de Nederlandse. Maar waar zit dan dat grote verschil?

De huizenprijzen
Het verschil tussen Nederlandse en Duitse woningen zit vooral in de prijs. Voor Nederlanders komt het wat wonderlijk over, maar voor het budget waar je in Nederland een leuke tussenwoning koopt kun je aan de Duitse zijde van de grens rondkijken tussen vrijstaande woningen, compleet met tuin en garage. Wie op zoek is naar een mooie woning voor een aantrekkelijke prijs doet er daarom goed gaan om het zoeken niet te beperken tot Nederland alleen. Wil je ook eens weten welke mogelijkheden er zijn voor een huis in Duitsland? Kijk op hollandimmocenter.com voor meer informatie.