De juiste basis voor je huis in Duitsland

Posted by in Emigreren

Woning in Duitsland staat de laatste tijd volop in de belangstelling. Enerzijds heeft dat te maken met de ruimte die in Duitsland toch meer te vinden is dan in Nederland. Anderzijds heeft dat alles van doen met de interessant lagere prijzen die je in Duitsland voor een woning moet neertellen. Toch worden sommige mensen nog afgeschrikt door het idee in een ander land een woning te kopen. Maar dat is niet nodig.

Aanbod
Woningen in Duitsland zijn niet alleen veel lager geprijsd. Het zijn ook woningen met net wat meer ruimte, ook om het huis heen. Duitse woningen zijn op zijn minst even degelijk gebouwd als huizen in Nederland. Het aanbod aan woningen in Duitsland is ook groot genoeg om keuze te hebben. Dus wat houdt je dan nog tegen om er eentje uit te zoeken en in Duitsland te gaan wonen?

Met verstand van zaken
Wonen in Duitsland is aantrekkelijk, maar je krijgt bij de aankoop uiteraard te maken met specifiek Duitse zaken. Op de eerste plaats is dat natuurlijk de taal. Hoewel de meeste mensen de Duitse taal voldoende machtig zijn om te kunnen volgen wat er wordt gezegd is het onderhandelen over de prijs van een Duitse woning net even wat lastiger. Ook heb je uiteraard te maken met specifieke wet- en regelgeving. Het is goed om bij aankoop van een Duitse woning te vertrouwen op een makelaar met kennis van de taal en van de wet. Kijk op hollandimmocenter.com voor de mogelijkheden.